Theoriecursus Rotterdam

Auto en Motor theoriecursus Rotterdam in 1 dag

Zit jij in over het halen van je theorie-examen of heb je het al een keer niet gehaald? Overweeg dan nu een cursus bij Slaagvandaag. Voor de cursus in betaal je tijdelijk slechts €67,- in plaats van de normale €180,-. Twijfel dus niet langer en offer een dag van je leven op om je theorie-examen te halen. Wij bieden zowel cursussen aan voor het autorijbewijs als het motorrijbewijs. Hieronder kun je lezen wat je allemaal van ons kunt verwachten tijdens deze dag, en ook zullen we vertellen hoe het theorie-examen er zelf uitziet, zodat je weet wat je te wachten staat.

Zo stomen we je klaar voor het theorie examen

In plaats van thuis het boek van het theorie-examen keer op keer door te nemen en de situaties te oefenen via een cd zorgen wij ervoor dat je op een veel interessantere en interactieve manier in aanraking komt met de stof. Wij hebben heel veel ervaring met de theorie-examens die het CBR aflegt. Er komen altijd vragen die je denkt makkelijk te weten, maar achteraf fout blijken te zijn. Dit soort instinkers hebben wij door de jaren heen leren te herkennen. Hierdoor kunnen we je behoeden voor het maken van deze fouten, en dat scheelt een hoop.

Aan de hand van levendige voorbeelden en oefenvragen zie je de stof opeens op een andere manier, en wordt alles een stuk duidelijker. Door niet alleen te zeggen wat een regel betekent of wat je moet doen bij een bepaald verkeersbord, maar ook uit te leggen waarom dit zo is, wordt alles makkelijker te begrijpen. Bovendien zal je de borden en regels op deze manier beter onthouden en uit elkaar houden. Natuurlijk gaan we oefenen met oude examens en vragen laten zien die je kunt verwachten tijdens het afleggen van de toets, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als je begint aan de eerste vraag. Het grootste gevaar van het theorie-examen schuilt in de stress die je krijgt van de tijdsdruk, dus daar gaan we je ook vertrouwd mee proberen te laten worden.

Zoals gezegd ben je met onze cursus ongeveer een hele dag kwijt. Gedurende de ochtend zullen we samen alle stof doornemen die belangrijk is voor het examen. Hierna zullen we oefenen met oude examens en vragen. Tussendoor kun je overigens genieten van een lekkere lunch die door ons wordt vergoed. Ook zullen we je de nodige drankjes geven tijdens de dag. In de middag vertrekken we gezamenlijk naar het CBR waar je je examen gaat maken. Het inschrijven voor het examen wordt ook door ons geregeld. Je hoeft je alleen maar bij ons aan te melden. Voor de rest hoef je nergens aan te denken!

Hoe gaat het examen in zijn werking?

Het enige waar je aan moet denken voordat je vertrekt naar onze oefenruimte, is het meenemen van een geldig legitimatiebewijs. Dit kan zowel een paspoort als een identiteitskaart zijn. Een rijbewijs is ook goed, bijvoorbeeld voor mensen die hun motorrijbewijs willen halen. Het is belangrijk dat je legitimatie niet is verlopen. Is dit wel het geval? Dan kun je niet deelnemen aan het theorie-examen. Ook wij kunnen dan niks voor je betekenen. Check dit van tevoren dus goed!

Aangekomen bij het CBR moet je je melden bij de incheckbalie. Hier word je afgetekend en ontvang je een tafel- en een reserveringsnummer. Nu moet er worden gewacht totdat je de zaal in mag. Het verschilt per keer of dit gezamenlijk is met de gehele groep cursisten, of dat het in meerdere groepen gaat. Bij het ingaan van de examenruimte moet je plaatsnemen aan de aan jou toegewezen tafel. Hier vind je een computer waar je je reserveringsnummer moet invullen. Doe je dit, dan begin je aan het examen.

Tijdens het examen krijg je een aantal gevaarherkenningssituaties en een aantal theorievragen. Er moeten 35 theorievragen juist worden beantwoord en 13 gevaarherkenningssituaties. Lukt jou dit? Dan ben je geslaagd voor het theorie-examen. Het gehele examen duurt ongeveer 20 tot en met maximaal 30 minuten. Per vraag krijg je een aantal seconden. Vul je niks in binnen dit aantal? Dan heb je de vraag fout. Gelijk na het invullen van de laatste vraag zie je of je bent geslaagd of niet!

Voor de theoriecursus inclusief examen betaal je zoals gezegd momenteel slechts €101,50,-. Voor dit bedrag krijg je alles wat hierboven beschreven staat.